Novinky

Lamborghini Pregunta je na prodej za 41 milionů korun

Zájemci o raritní Lamborghini nemusejí zoufat, že na ně nezbyl jeden ze tří prodaných kousků modelu Veneno. Na prodej je nyní na serveru classicdriver.com koncept Pregunta, který stojí 1,6 milionu eur, tedy v přepočtu asi 41 milionů korun.

Lamborghini Pregunta, známé též jako Heuliez Pregunta, bylo vyrobeno v jediném exempláři v roce 1998, jeho základem bylo Diablo. Vůz byl vystaven na ženevském autosalonu v letech 1998 a 1999.

Automobil je poslední stuidí, kterou Lamborghini postavilo před tím, než automobilku převzalo Audi. Na Preguntě spolupracovala společnost Carrozzeria Studio Heuliez-Torino.

Přestože to na první pohled nevypadá, je Pregunta v mnohém podobná současným Lamborghini. Design je také inspirován stíhacími letouny, použitý lak dokonce pochází ze stíhačky Dassault Rafale. Tvary přídě pak lehce připomínají Veneno.

Auto má sundavací hardtop, o pohon jeho zadních kol se stará 5,7litrový dvanáctiválec výkonu 530 koní.

Ve své době Lamborghini zvažovalo výrobu Pregunty, která by se v tomto případě stala vlajkovou lodí značky. Na podobný vůz si ale fanoušci a zákazníci museli počkat až do roku 2007, kdy byl představen Reventón, jehož základem je Murciélago.

Foto: Autowp.ru

Jeden myslel na “Lamborghini Pregunta je na prodej za 41 milionů korun

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..