NovinkyReportáže

Oslavy 50 let Lamborghini ve fotogalerii (117 fotografií)

Jistě vám neuniknul fakt, že v těchto dnech slaví automobilka Lamborghini 50 let své existence. Oslavy jsou opravdu velkolepé, účastní se jich totiž na 350 exemplářů Lamborghini z celého světa. Jak oslavy probíhají, se můžete podívat na přiložené fotogalerii.

Pozn. 10. května doplněno o nové fotografie

Mezi 350 účastníky převažují Gallarda, kterých je hned 123, mezi účastníky je však i přehršel unikátů. Nechybí například koncept Calá z roku 1995, který řídí autor jeho křivek Fabrizio Giugiaro, kabriolet 350 GTS nebo Miura přepracovaná do podoby konceptu Miura Jota. Šéf automobilky Stephan Winkelmann se posadil za volant bílého Aventadoru Roadster. Účastníky pak doprovází italští policisté ve faceliftovaném Gallardu LP560-4 Polizia.

Majitelé přijeli opravdu z celého světa – pocházejí z 29 zemí světa. Nejvíce lidí přijelo z Velké Británie (71 aut), následují Němci, Italové a Švýcaři s více než 30 vozy. Z USA dorazilo 21 Lamborghini, z Číny 17. Nechybí ani několik Japonců s různě upravenými Lamborghini nebo Novozélanďané. Nejmladší účastník se narodil v roce 1991 a pochází z Kataru, nejstarším je 75letý Francouz.

Účastníkům se bohužel nevyhnuly problémy. Jedna (oranžová) Miura začala hořet, požár byl ale naštěstí včas uhašen, a tak by auto mělo být lehce opraveno. Po cestě pak havaroval žlutý Countach LP400, který má poničenou příď. Na tour však (zatím) pokračuje.

Účastníci velkolepé Grande Tour vyrazili 8. května z Milána přes městečko Bobbio do přímořského města Forte dei Marmi. Odtud pokračují 9. května do Říma, odkud následně pojedou přes Orvieto do Boloně. Vrcholem oslav bude sobotní přejezd z Boloni do Sant’Agaty Bolognese.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..