Novinky

Modrý Countach vydražen za rekordních 24 milionů Kč

O stará Lamborghini mají sběratelé čím dál větší zájem, což s ohledem na krásu Miury, Espady nebo Countache není překvapením. Důkazem zájmu je i nedávná aukce společnosti Bonhams na akci Greenwich Concours d’Elegance, na které byl modrý Countach z roku 1975 vydražen za rekordních 1,21 milionu dolarů, což je v přepočtu více než 24 milionů korun.

Dražený exemplář je původní verzí Countache, tzv. LP400, která je díky okénku ve střeše též nazývána Periscopo. Automobil od roku 1978 vlastnil stejný majitel z Pittsburghu, který s ním moc nejezdil, auto má na svém kontě méně než 16.500 kilometrů. Posledních 20 let vůz údajně nejezdil vůbec, stále je ale schopné provozu. Původně auto v březnu 1975 zamířilo do švýcarského Zurichu.

Daný Countach je ceněn pro svoji původnost, díky minimálnímu používání vůz vypadá, jako kdyby právě vyjel z továrny. Sedačky jsou za ta léta opotřebena jen lehce, na svém místě je i rádio značky Phillips. Novinkou jsou však pneumatiky Michelin XWX (obuty do originálních kol Campagnolo) a lak. Dražený Countach si nicméně ponechal původní odstín Blu Tahiti.

Foto: Bonhams

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..