Novinky

Lamborghini Aventador (2013): Start-stop, vypínání válců a více výbavy

Lamborghini Aventador LP700-4 prošel pro mdoelový rok 2013 lehkou modernizací. Ve výbavě se objevil start-stop systém a vypínání poloviny válců. Příplatková výbava pak byla rozšířena o další prvky.

Start-stop systém dokáže dvanáctiválcový agregát nastartovat za pouhých 180 milisekund. Díky systému je vůz také o tři kilogramy lehčí, klasická baterie je totiž menší, její energii využívají pouze elektronické systémy.

Systém vypínání válců (CDS) vypne při nízké zátěži motoru do rychlosti 135 km/h jednu řadu válců. Aventador LP700-4 je tak chvílemi poháněn řadovým šestiválcem.

Oba prvky mají samozřejmě snížit spotřebu paliva a emise oxidu uhličitého. Spotřeba benzinu klesla o 7 % na 16 litrů na 100 km, emise oxidu uhličitého pak klesly z 398 g/km na 370 g/km.

Podvozek je tužší než dosud, zároveň byla zlepšena kvalita jízdy.

Novinkou v nabídce jsou kovaná kola z lehkých slitin Dione a paket detailů karoserie z karbonem vyztuženého kompozitu (CFRP). Tento materiál může být použit na přední spoiler, okolí vstupu vzduchu, kryt motoru nebo obklady hnacího ústrojí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..