Novinky

Šéf Lamborghini: Letos otevřeme do 10 nových prodejců

Automobilka Lamborghini sází na nový model Huracán a doufá, že v příštím roce překoná svůj prodejní rekord z roku 2008. S těmito plány souvisí také další expanze.

„Po celém světě máme 129 dealerství a letos k nim několik dalších přidáme, asi jich bude méně než 10,“ řekl prezident a generální ředitel automobilky Lamborghini Stephan Winkelmann v rozhovoru pro server Automotive News Europe.

Automobilka věří nejen novým trhům (chystá se například zastoupení ve Vietnamu), ale také těm stávajícím. Opatrně se mluví také o návratu na český trh. „Stále můžeme uchopit spoustu potenciálu na již zavedených trzích,“ tvrdí šéf Lamborghini. Automobilka chce například prodejce a pracovníky servisů dále vzdělávat, aby kvalita služeb byla po celém světě na nejvyšší úrovni.

Největším trhem pro Lamborghini jsou nadále Spojené státy americké, kde loni automobilka prodala 690 automobilů. Za nimi následovala Čína s 205 prodanými auty. Mezi největší trhy značky dále patří Velká Británie, Střední východ a Japonsko.

Lamborghini se v minulých letech potýkalo s prodejní krizí a jejími dozvuky. Problémům se snažilo čelit představení nového auta nebo nové verze stávajícího auta každý rok. To vedlo až ke směšným 35 verzím Gallarda.

V budoucnu má prodejům pomoci i mainstreamovější model, SUV Urus. To je naplánováno pro rok 2017 a jeho vývoj podle Winkelmanna pokračuje podle plánů, v současnosti se ale automobilka každopádně plně soustředí na Huracán. Urus má zvýšit prodeje značky a především její ziskovost.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..